top of page

EEN EINDE AAN JE

SLECHTE GEWOONTE

Of je nu wil stoppen met roken of een andere slechte gewoonte wil loslaten, het begint ermee dat jij het echt wil. Hypnose of hypnotherapie helpt je daar, anders dan alle andere methoden, op een simpele en comfortabele manier mee.

 

Roken, nagelbijten, drinken etc. zijn gewoonten die we onszelf hebben 'aangeleerd', vaak over een langere tijdsperiode. Het is als gedrag in ons onderbewustzijn geprogrammeerd en we 'doen' het daarmee automatisch. Wanneer we vanuit wilskracht, ofwel ons bewustzijn, willen stoppen met dit automatische gedrag, is dat heel moeilijk. Over het algemeen lukt dat maar in 10% van de gevallen. Met hypnose veranderen we daarom wat in de programmering van dit gedrag. Vergelijk het maar met een app die is geïnstalleerd. Met hypnose verwijderen we de app, waarmee het programma niet meer automatisch 'loopt' in je brein. 

Je wordt geen ex-roker maar een niet-roker met hypnose. Een ex blijft namelijk de hang houden naar roken. Als niet-roker ben je nu overtuigd van je goede gedrag. Het draagt bij aan je gezondheid en de persoon die jij wil zijn. En omdat je weet wie je wil zijn is het ook eenvoudiger om de 'triggers', zoals je sociale omgeving en momenten van stress op een neutrale manier tegemoet te treden.

Wat geldt voor roken, geldt eigenlijk voor alle verslavende gewoonten. Zelf ben ik met behulp van hypnose na 42 jaar (ongelooflijk toch?) van het nagelbijten afgekomen. Soms kan het wel goed zijn om na verloop van tijd nog eens een 'opfris hypnose sessie' te doen om het gewenste gedrag er goed in te houden. Ik merkte zelf dat ik bijvoorbeeld niet direct ging nagelbijten, maar begon te 'pulken' aan mijn nagels. En eerlijk is eerlijk, dit is ander gedrag, waarvoor ik weer een nieuwe sessie nodig had. Ik ben wel heel blij dat ik na al die jaren het automatisme van nagelbijten ben kwijtgeraakt. Zonder dat ik daarvoor de aanleiding of de oorzaak heb hoeven achterhalen.

bottom of page