top of page
  • Foto van schrijverJeanne-Tine van Vonderen

Pijn aanpakken met (zelf)hypnose

Het klinkt misschien raar, maar met (zelf)hypnose kun je wel degelijk fysieke en pijnklachten verminderen of zelfs helemaal verhelpen. Ik denk dat mijn eigen methode om een migraine aanval te stoppen wel het beste voorbeeld daarvan is. Omdat dit zo goed werkte heb ik in vertrouwen inmiddels ook veel mensen met hypnose mogen helpen met hun tinnitus, voedselallergieën, hoofdpijn en andere klachten. Ik neem je even mee in mijn allereerste reis om de kracht van het brein te demonstreren.


Een aantal jaren geleden had ik vlak voor Pasen een belangrijke deadline. Ik was al weken bezig met het opleveren van werk dat op een verkoopsite geplaatst moest worden. En dat zou na dat bewuste weekend live gaan. No excuses dus. Een half uur voordat ik alle gecorrigeerde input kon opsturen begon het. Ik had al jaren geen stress gerelateerde migraine meer gehad. Bij mij verdween dan altijd de linkerhelft van mijn gezichtsveld. Iets lezen of deelnamen aan het verkeer is dan echt geen optie meer. Ik kon mijn computerwerk dus niet meer afmaken en mijn deadline niet halen. Paniek!
Een aantal weken daarvoor had ik een opleiding gedaan en de Silva Mind Control Methode geleerd. Een pure zelfhypnose tool om dingen daadwerkelijk in je brein om te buigen of op te lossen. Ik had nog niet gewerkt met pijn, maar wist dat je dat daarmee ook kon aanpakken.Ik begon dus met de zelfhypnose en wist dat ik deze drie keer achter elkaar moest doen met steeds 5 minuten pauze daartussen. Het allerbelangrijkste van de aanpak was 'het geloof' dat het zou helpen. Ik kon het eigenlijk niet geloven, maar uit pure wanhoop bleek het toch wat gemakkelijker mezelf daarin te brengen.


Na drie keer mezelf naar een bijzondere plek met alle hulpbronnen gebracht te hebben (je fantasie, oftewel je onderbewuste mind, mag volledig uitgeleefd worden op deze plek) opende ik mijn ogen weer.... en was mijn zicht weer normaal. Ik kon weer gewoon alles zien en daarmee mijn werk afmaken. Het was nog maar een half uurtje werk, dus dat was goed op te brengen. Ik voelde me wel moe en heb naar mijn lichaam geluisterd en ben vroeg naar bed gegaan. Doordat de normale cyclus van de migraine doorbroken was kreeg ik geen hoofdpijn en werd ik niet misselijk (met een dag overgeven als gevolg).


Je snapt dat ik het zelf ook heel apart vond allemaal. Maar het werkte ECHT! Mijn interesse voor zelfhypnose was daarmee verworden tot puur enthousiasme en geloof. Het maakt het zoveel gemakkelijker als je zelf 'Praktiseert wat je Preekt'. Ik ben deze tool daarom ook veelvuldig gaan gebruiken bij mijn cliënten. Om ze er in hypnose mee te helpen en om ze te leren zelf de tool te gebruiken. Daarnaast zijn er vele andere tools binnen hypnose en NLP om de basis van fysieke problemen op te sporen en door cliënten te laten transformeren. Om lichamelijke ongemakken, pijn, stress en trauma los te laten en daarmee het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan te zetten en energie weer optimaal te laten stromen. Juist door de inzet van die enorme focus van het brein en het geloof dat het gaat werken. Ook al heb je geen flauw idee hoe en kun je er naderhand ook niet de vinger op leggen.


Wil jij deze zelfhypnose ook leren? Of met je fysieke klachten aan de slag? Plan dan je eerste sessie via de 'Boek een sessie' link.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page