top of page

HOE JIJ STRESS DE BAAS WORDT

Een burn-out is de overtreffende trap van overspannenheid en langdurig blootstaan aan stress. Maar het begint altijd bij het laatste. Wanneer je lichaam niet meer fysiek kan afschakelen van de langdurige blootstelling aan stresshormonen, kan het gevoel van 'opgebrand zijn' ontstaan. Door dit gevoel wordt werken en zelfs 'normaal' functioneren heel moeilijk. Je lichaam wil letterlijk niet meer vooruit.

Het is mijn doel om mensen die langdurig blootstaan aan stress te helpen om juist niet in een burn-out terecht te komen. Je kunt niet continu pieken. Je hebt, net als een topsporter, je rustmomenten nodig om te kunnen blijven presteren op (top)niveau.

 

De lat mag dus omlaag en perfectionisme is in mijn vocabulaire geen deugd. In 1954 schreef Max Dendermonde al het boek DE WERELD GAAT AAN VLIJT TEN ONDER. Met humor en spot waarschuwde hij ons toen al voor onze op hol geslagen werkdrift. We vinden het nog steeds heel normaal om op de vraag hoe het gaat, te antwoorden dat we het 'druk-druk-druk' hebben. We denken dat dit de norm is en vergeten dat we zelf bepalen hoe 'gek' we ons willen laten maken door de wereld om ons heen.

 

In een wereld waarin we bijna alles in overvloed hebben... behalve tijd, wordt tijd dus een schaars goed. Alle tijd die voorbij is komt niet meer terug. Dat doet je beseffen hoe kostbaar jouw tijd is.

Met hypnose help ik je om je belemmerende overtuigingen rond tijd, perfectionisme en 'druk-druk-druk' om te zetten. Jouw tijd is waardevol en het wordt tijd dat jij dat niet alleen verstandelijk weet, maar dat je het ook gaat voelen en ernaar gaat leven. Stress is op zich helemaal niet ongezond. Sterker nog, het kan je helpen beter te presteren. Maar alleen als jij je grenzen aan kunt geven en op tijd je rust neemt om de motor weer op te laden. 

bottom of page