top of page

JIJ BENT GENOEG

Ken jij iemand met teveel zelfvertrouwen? Ik eerlijk gezegd niet. Ik ken alleen maar mensen die er wel wat meer van kunnen gebruiken, inclusief ik zelf. Gek eigenlijk, want als baby en peuter hadden we meestal alle zelfvertrouwen van de wereld. Zoals je continu leert als kind, leer je in de loop van je leven juist minder te vertrouwen op jezelf. In mijn optiek is school daar een belangrijke factor in, samen met je ouders en je opvoeding. Hoe goed ouders en leraren het ook met je menen, je leert al snel wat je beter NIET kunt doen. Pas op, klim niet te hoog, spreek wat netter en niet voor je beurt. Eet met mes en vork en niet met je handen, je kunt echt niet voetballen... of dansen, kies liever iets anders. Je mag niet in de doorwerkgroep, want je kunt wel goed lezen, maar toch niet snel genoeg. Need I say more? 

Nogal logisch dus dat we al snel leren dat we het in feite nooit echt goed genoeg doen. We kunnen niet mee met de snelsten, slimsten, besten en ga zo maar door. En onze ouders leren ons dat we goed zijn als we goed presteren: op school, in sport of door precies te doen wat ze van ons vragen. Bij de meeste van ons is de kiem voor onzekerheid en weinig zelfvertrouwen hier gelegd. In meer of mindere mate. En je hoeft niet eens hele traumatische ervaringen te hebben als kind om er wel extreem veel last van te kunnen hebben. Het ligt aan je eigen gevoeligheid voor de mening van anderen. Hoe meer jij hun goedkeuring zoekt, hoe minder jij op je eigen kompas vertrouwt.

Met hypnose gaan we in je onderbewustzijn op zoek naar de basis van jouw gebrek aan zelfvertrouwen (op een bepaald gebied). We gaan met terugwerkende kracht de situatie omdenken en alle hulpbronnen en bekrachtiging ophalen die jij nodig hebt om vol zelfvertrouwen jouw doelen te realiseren.

Ben jij toe aan een flinke portie positiviteit en bekrachtiging en wil jij blokkades en twijfel loslaten? Lees ook de ervaring van een cliënt.

bottom of page