top of page

WIE STAAT ER AAN HET ROER IN JOUW HOOFD?

'Je bent niet je gedachten'

Dat is voor veel mensen een lastig concept. Want leerden we niet ooit 'IK DENK DUS IK BESTA?'. Voor veel mensen vliegen gedachten alle kanten op. Zo erg zelfs dat ze de hele dag worden geleid door wat er continu door hun hoofd gaat. Gestructureerd werken, studeren en leven is dan een hele uitdaging. Dat geldt niet alleen voor mensen met ADD of ADHD.

 

Het is uiteindelijk voor elk mens de uitdaging om gedachten los te koppelen van wie je bent. Je gedachten bepalen niet je persoonlijkheid en je identiteit. Die bepaal je uiteindelijk zelf. Er is altijd een ruimte tussen stimulus en respons. En die ruimte kun jij in je voordeel gebruiken. Reageer je namelijk direct op wat er als eerste bij je binnenkomt? Of parkeer jij je eerste gedachte (emotie, angstreflex vanuit je reptielenbrein) even? Als je je hierin oefent merk je dat gedachten ook weer verdwijnen of vervagen. En soms zijn ze zo futiel, dat je ze niet eens meer terug kunt halen, zelfs als je dat wil.

Met hypnose kan ik je leren om zelf weer aan de knoppen van je gedachten te draaien. Letterlijk! Zodat jij gedachten kunt parkeren, in volume kunt terugdraaien of deleten als ze jou niet helpen. Waardoor je meer rust krijgt in je hoofd. 

Zo kun jij betere keuzes maken die jou dienen. 

Ben jij toe aan meer rust in je hoofd? Lees ook de ervaring van een cliënt.

bottom of page